Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΔΙΑ

Δήμος Ωρωπού
Δελτίο Τύπου
21/3/2010
Μπροστάρης ο Δήμος Ωρωπού
στην πορεία διαμαρτυρίας
κατά των διοδίων
Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2011 έλαβε χώρα ακόμη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των διοδίων στο Δήμο Ωρωπού. Η τελευταία συγκέντρωση υπήρξε μεγαλειώδης καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και πολλά δημοτικά οχήματα, συμμετείχαν στην πομπή που ξεκίνησε από διάφορα σημεία του Δήμου και ενώθηκε λίγο πριν τα διόδια Αφιδνών όπου σχημάτισε φάλαγγα και "σήκωσε τις μπάρες".
Μπροστάρης ήταν ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος με μια παρουσία ισχυρή κι ενωτική, που έδωσε το σύνθημα της διαμαρτυρίας απέναντι στην άδικη και καταστροφική λειτουργία των διοδίων για τον τόπο. Ο Δήμαρχος, εξ αιτίας της "τροπολογίας Ρέππα" πήρε και ο ίδιος κλήση για την μη καταβολή τέλους διοδίου, κάτι που πλέον ανοίγει τον δρόμο για δικαστικές διεκδικήσεις εναντίον της εταιρείας.
Ο Δήμος Ωρωπού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή, ενώνοντας όλους τους δημότες με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στα διόδια θα δικαιωθεί και ότι ο Δήμος Ωρωπού κινείται ήδη νομικά ενάντια στην "Νέα Οδό" όχι μόνο για το ζήτημα των διοδίων αλλά και για μια σειρά από παράνομες πράξεις. Κάλεσε επίσης όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις προσεχείς κινητοποιήσεις καθώς όσο το κίνημα διογκώνεται, γιγαντώνεται η δύναμη της αντίστασης και η τελική νίκη έρχεται πιο κοντά.