Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Ωρωπός, 14 Φεβρουαρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λ. Χαλκουτσίου 50
Τ.Κ.: 19015
ΤΗΛ.: 22950 79116
F.A.X.: 22950 79115







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη και λύπη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την αδιάκοπη και δραματική πτώση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η μικρή ομάδα που τον περιβάλλει, διακατεχόμενη καταφανώς από σύνδρομο καταδίωξης, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις αποτυχίες του σε οιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο. Εξακολουθεί, με ανακοινώσεις, να χρησιμοποιεί τα Νέα Παλάτια για να διατηρείται στην πολιτική επικαιρότητα. Σήμερα κατηγορεί για τις παρεξηγήσεις του, τον Δήμαρχο Ωρωπού. Πριν λίγο καιρό κατηγορούσε τους συνεργάτες του Δημάρχου και ακόμα πιο πριν καταφέρθηκε εναντίον του Προέδρου και των μελών του Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων. Φεύ!

Η ηχηρή αποτυχία του εν λόγω κυρίου στις πρόσφατες εκλογές δεν κρίθηκε μόνο στα Παλάτια, κρίθηκε σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο, επειδή δεν μπόρεσε να πείσει τους εκλογείς.

Ας αφήσει επιτέλους τα Παλάτια και τους Παλατιανούς ήσυχους! 

Επιπλέον, ο κύριος αυτός εξακολουθεί να ζει στην δική του, εικονική πραγματικότητα σε σημείο που στις 10/2/2011 τον είδαμε ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ να αυτοσυστήνεται ως “Δήμαρχος Ωρωπού”. Με την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, διέπραξε την μέγιστη ύβρη κατά του πολιτεύματος, του Συντάγματος και της λαϊκής βούλησης των συνδημοτών μας. 

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας προς τον τηλεοπτικό σταθμό, ο παρουσιαστής προσπάθησε -αδικαιολόγητα γιατί- να πείσει το κοινό ότι ο κύριος αυτός δικαιούται να προσφωνείται “Δήμαρχος” επειδή, τάχα, ήταν υποψήφιος!

Ο Δήμος Ωρωπού δεν θα προσπαθήσει να αποδείξει τα αυτονόητα. Θεωρούμε ότι οι άθλιες αυτές κινήσεις γίνονται για να διασκεδάσει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης τις εσωτερικές πιέσεις και την αμφισβήτηση που δέχεται από τον συνδυασμό του για την προσωπική του αποτυχία στις εκλογές και είναι δείγμα της μικρόνοιας και της ματαιοδοξίας του ανδρός, η εμμονή του οποίου αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.

Μέχρι σήμερα, επιλέξαμε να αγνοήσουμε τις προκλήσεις, τις ύβρεις, τις αβάσιμες και νομικά κολάσιμες καταγγελίες του, δίνοντας τόπο στην οργή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να εργαστούμε για την υλοποίηση του προγράμματος μας, των δεσμεύσεων εκείνων που εγγυώνται την πρόοδο του τόπου και των έργων που οι πολίτες περιμένουν από εμάς.

Αν, ατυχώς όμως, ο κύριος αυτός εξέλαβε την υπομονή μας ως αδυναμία θα πρέπει τώρα να έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του τόσο απέναντι στον λαό του Ωρωπού όσο και στην Θέτιδα Δικαιοσύνη. 

Δεν θα του επιτρέψουμε να παρακωλύσει το σημαντικό, δύσκολο και μακρόπνοο έργο που επιτελούμε.

Ο Δήμος Ωρωπού είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος των δημοτών και ο επικεφαλής του είναι ο Δήμαρχος κος Γιάννης Οικονομάκος, κάτι που θα επαναλαμβάνουμε διαρκώς μέχρι να το καταλάβει.

Επί τούτου, επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε νομικά εναντίον τόσο του κου Λίτσα για όσα λέγει και πράττει όλο αυτό το διάστημα όσο και του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΑΣΤΥ για την παραπλανητική και καθόλα αντιδεοντολογική στάση του.

Επιφυλασσόμαστε επίσης, για την προστασία παντός νόμιμου δικαιώματος μας ώστε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την τιμή των δημοτών του Ωρωπού και του Δήμου μας που τόσο προκλητικά εκθέτει ο κύριος αυτός με την τραγελαφική συμπεριφορά του

Με τον τρόπο αυτό, διαφυλάττουμε και το κύρος της πατρίδας μας που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, άνθρωποι τόσο χαμηλού πολιτικού αναστήματος διακωμωδούν με την εξουσιολαγνεία τους την πολιτική ζωή, την κοινωνία μας και τις προσπάθειες όλων να βγούμε από το αδιέξοδο.

Η αποκατάσταση της αλήθειας δρομολογείται στο εξής δικαστικά. Προτείνουμε να βρεί από τώρα ο κύριος αυτός που θα ρίξει το φταίξιμο για την νέα προσκείμενη αποτυχία του. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!

Και αφού οι συντάκτες των επιστολών του, τόσο πολύ αρέσκονται στην αρχαία ελληνική, τους γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ανταποκρίνεται απόλυτα στο “πολιτικό του κεφάλαιο”, καθώς ο λαός γνωρίζει ότι “ούκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος”! 



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ